Despre noi

Inegalitatea de gen este o mentalitate puternic înrădăcinată în comunitățile rurale din România și are ca rezultat o slabă participare a femeior în viața publică. În 2016, la nivel național, pentru primării, au fost depuse 14.051 candidaturi, din care 1.183 (8,42%) femei. Procentul femeilor alese ca primar la nivel national este de 12%.

INSTITUTUL EST-EUROPEAN DE TRAINING alaturi de Asociatia Comunelor din Romania incurajeaza femeile sa participle la procesul decisional.

Cea mai mare provocare este de a schimba mentalitatea privind distribuirea rolurilor în societate între femei și bărbaţi prin: Mesajul de schimbare care trebuie să vină de la Primari și consilieri locali; susținerea schimbarii de catre comunitatea locală, care include mai ales bărbații; furnizarea de informații privind metodele și mijloacele prin care femeile pot participa la deciziile comunității.

Vor fi implicati:

15 lideri locali;

175 persoane din cele 5 comune

75 femei

 

Primarii si consilierii vor sustine campania de constientizare cu tema Rolul Femeilor în Procesul Decizional Rural printre membrii comunitatilor locale, barbatii vor constientiza Rolul Femeilor în Procesul Decizional Rural, iar femeile vor dobandi informații privind metodele și mijloacele prin care pot participa la deciziile comunității si vor fi incurajate sa participe efectiv in procesul decisional

IEET a derulat mai multe proiecte de instuire destinate studentilor din cadrul Universitatii din Craiova, specializarile Adminstratie Publica si Drept. Sesiunile de formare au fost pe teme precum: Transparenta Decizionala, Etica aleșilor locali și a funcționarilor publici, Accesul la Informatie, Formularea Politicilor Publice, Egalitatea de gen. Membrii IEET sunt cadre didactice universitare si traineri experimentati in diferite proiecte destinate administratie locale si studentilor.
Partener 1: ACoR – Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Partenerul ACoR este conectat cu membrii sai la nivelul administratiilor locale prin proiectele derulate.